Radiomeeting 2019!

Na een jaar overgeslagen te hebben organiseert de VRZA afd. Helderland op zaterdag 7 september 2019 weer een dag waarop iedereen die geïnteresseerd is in de radiohobby welkom is. Wat kunt u verwachten?

  • Promotie van de radio hobby met al zijn facetten.
  • Ontmoeten van, en ervaringen uitwisselen met, gelijkgestemde mensen.
  • Verkoop van 2e-hands radio gerelateerde spullen.
  • Loterij met leuke prijzen.

Lees verder

Voorzitter en Secretaris bedanken Nico PA0UNT voor schenkingen.

Begin Juli zijn Ruud PD0RH en Jan PA7X kort op bezoek geweest bij Nico Visser PA0UNT om hem te bedanken voor de amateur spullen die hij de club heeft geschonken. Nico Nap PA3EGF heeft deze namens PA0UNT bij ons clubhuis afgeleverd. Voor degenen die Nico PA0UNT niet kennen, het was een Radio Zendamateur van het eerste uur in Den Helder. Nico was een echte Amsterdammer en heeft behalve in Den Helder ook enige tijd in Friesland gewoond. Ik ken Nico ook van mijn jeugd dat ik mijn eerste schreden op de 2 meter band deed, PA0UNT was vaak het tegen-station. Nico is nu 91 jaar en woont in de Groene Vecht. Zijn locatie en gezondheid laten amateuractiviteiten helaas niet of nauwelijks meer toe. Toen wij Nico bezochten was hij erg moe en hebben wij het bezoek dus kort gehouden maar nogmaals ook via deze weg bedankt Nico ! Ook Nico PA3EGF bedankt voor het afleveren van de spullen.


Jan PA7X – Voorzitter VRZA Helderland e.o (31-juli-2019)

Bestuurswisseling Stichting Helderland

Begin juni 2019 werd door Maarten PD0MZ en Marjan PD0MAR aangegeven dat zij om persoonlijke redenen uit het bestuur van de Stichting VRZA Helderland e.o. wensten te gaan. Daar zij de enige bestuursleden in deze stichting waren en deze noodzakelijk is om het huurcontract van het Bunkerhuisje mogelijk te maken, was het zaak om hiervoor opvolgers te vinden. (Het huurcontract met de gemeente Den Helder vereist een inschrijving van de KvK. Onze vereniging is onderdeel van de landelijke vereniging VRZA die hun KvK nummer hiervoor niet beschikbaar stellen). Lees verder

Bestuurs Mededeling

Zoals u wellicht op de kalender heeft kunnen zien hebben wij op sommige clubavonden geen barmedewerker meer beschikbaar. De vereniging is dan ook naarstig op zoek naar mensen die dit willen gaan doen. Het is ook mogelijk om alleen de bewuste vrijdagen waar te nemen, zodat de vaste barmedewerkers evt. op die vrijdag iets anders voor de club kunnen doen. Zoals u in de kalender kunt zien is de interval best wel te overzien en wordt alleen maar groter naar gelang het aantal mensen wat mee wil helpen.
Wij zien uit naar uw aanmelding/opgave..

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

Overhandiging Yaesu FTDX3000 verenigingszendontvanger

Afgelopen vrijdagavond tijdens onze verenigingsavond kregen wij bezoek van onze landelijke Secretaris/interim voorzitter Ruud Haller (PA3RGH) en onze landelijke Penningmeester Dennis Wobbema (PA3WOB). Echter dit was niet zomaar een bezoekje, maar een speciaal bezoek, welke in het teken stond van de overhandiging van de nieuwe transceiver Yaesu FTDX3000 welke door de hoofdafdeling aan ons is gesponsord. De avond begon voor sommigen van ons al vroeg, en met de aankomst van de landelijke delegatie stond de koffie reeds klaar. Lees verder