Enigma Reloaded 2018

Schema Enigma Reloaded :

Zaterdag 6 Oktober van 11:00 tot 16:00 zal het station PI4ADH geopend zijn.

Ons schema is van 12:00 tot 13:00 uur en van 14:00 – 15:00 uur waarbij Enigma bericht uitwisseling plaats vinden met het Italiaaanse netcontrol station II4OER

Op donderdag 04 oktober kan tussen 13:00 en 17:00 uur verbindingen gemaakt worden en zal in de QSO’s het Enigma Reloaded event genoemd worden. Ook op vrijdag 05 oktober zal van 18:00 tot 23:00 in het kader van Enigma reloaded QSO’s gemaakt kunnen worden. Dit vanuit ons clubstation PI4ADH.

 

Doel van Enigma Reloaded

Het belangrijkste doel van het Enigma evenement is om zoveel mogelijk activiteiten van de radioamateurs over de hele wereld te promoten, de geschiedenis van de Enigma codeer machine te vieren en zijn cruciale rol in het uiteindelijke resultaat van de Tweede Wereldoorlog, waarbij de kennis van die belangrijke mensen wordt verspreid, die heeft bijgedragen aan de ontcijfering van geheime, gecodeerde berichten die tijdens de Tweede Wereldoorlog door het Duitse leger zijn doorgegeven.

De organisatoren van het evenement moedigen de deelname aan van zoveel mogelijk radioamateurstations in de wereld aan, en promoten de organisatie van conferenties, seminars en culturele activiteiten om de kerndoelen van het evenement te bereiken.

Als “Activerende Stations” worden die radiostations bedoeld, geïnstalleerd door de organisatoren en uitgerust met een echte Enigma machine, die is geregistreerd op de officiële website www.enigma-reloaded.it (Lijst A).

 

Het Enigma Event 2018 zal in twee stappen plaatsvinden:

Stap 1: Van 28 september tot 5 oktober 2018 vindt een amateur-radiowedstrijd plaats in de “clear” (bijvoorbeeld met berichten in platte tekst uitgewisseld via radio), waarbij de activerende stations bekend zullen maken dat het evenement plaatsvindt op 6 oktober.

Stap 2: Op 6 oktober zullen de activerende stations en de andere deelnemende amateurstations die zich hebben aangemeld en geregistreerd op de officiële website www.enigma-reloaded.it (lijst B), elkaar berichten in de CW-modus uitwisselen, eerder vercijferd door een echte of ge-ëmuleerde Enigma machine. De coördinatie van het evenement ligt bij de A.R.I. Fidenza Radio Club.

Zoals in de vorige edities, en in overeenstemming met de Italiaanse Code of Electronic Communications die de amateurradio bepaalt, namelijk Article. 134 van het wetsdecreet n. 259/2003 en volgende wijzigingen, gepaste kennisgeving en openbaar bewijs van het bericht zullen vooraf worden gegeven op de officiële website www.enigma-reloaded.it

Op deze manier zal de inhoud van het gecodeerde bericht en de instellingen van de Enigma machine via het internet bekend zijn, resulterend in een verzonden bericht dat “pseudo gecodeerd” is, dat wil zeggen, in duidelijke code en daarom begrijpelijk voor iedereen die luistert in de ether eenvoudigweg toegang tot elke Enigma emulator die beschikbaar is op internet.

De lijst met internetwebsites waar de Enigma emulatie software en de relevante gebruiksinstructies kunnen worden gedownload, wordt ook op het internet gepubliceerd.

Reacties zijn gesloten.