Welkom op de site van PI4ADH afdeling Helderland van de VRZA

Afdeling Helderland is ondergebracht in “Het Bunkerhuisje” gelegen aan de Doggersvaart 57A te Den Helder. Hiervoor hadden wij ons onderkomen in een voormalige luchtmacht bunker op de Nollen nabij station Zuid in Den Helder. Onze afdeling staat voor openheid, eenieder met interesse in de techniek die radio heet is van harte welkom. Wij proberen aan zoveel mogelijk evenementen deel te nemen, zoals te zien is op de foto’s hiernaast en hieronder.

Deelname aan de Marinedagen

Elk jaar proberen we in ieder geval mee te doen aan de  PACC, ILLW, JOTA, DNAT, plus de veld dagen die wij zelf organiseren. Mocht u nieuwsgierig geworden zijn dan bent u natuurlijk altijd van harte welkom, om eens een kijkje bij ons te komen nemen.

 

ons onderkomen zoals het vroeger was.

In ons nieuwe onderkomen is een compleet datanetwerk aangelegd, tevens is het mogelijk om met de vele aspecten van de radio hobby bezig te zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn: VHF/UHF spraak en data met mogelijkheid via satelliet te werken, HF all mode (CW/PSK/FSK/SSTV/etc) en niet te vergeten, het zelf bouwen en testen van je schakeling. Uiteraard is er ook nog gelegenheid voor een eyeball qso onder het genot van een drankje en een hapje.

 

DSC_0065

Bunkerhuisje anno 2016

 

Op de foto hierboven was het bunkerhuisje nog bewoont, het zag er keurig verzorgt uit. We hebben een hoop werk verzet om het huisje enigszins toonbaar te maken na 1.5 jaar leegstand. Maar we schieten aardig op en we hebben al met diverse evenementen mee kunnen doen. op de foto pagina meer foto’s van o.a. de verbouwing.

 

Reacties zijn gesloten.