CQ vanuit Melbourne, VK3/PA7X (Deel II)

CQ vanuit Melbourne, VK3/PA7X (Deel II)

Terwijl ik dit schrijf op zondagmorgen 09:30 lokale tijd luister ik naar de officiële nieuwsuitzending van de WIA (Wireless Institute Australia) die over elke repeater hier in Australië wordt uitgezonden !) Ik meld mij in samen met zo’n 200+ andere stations waarvan meer driekwart nieuwe (Foundation) machtiginghouders zijn, amateur-radio is hier zeker populair. De afgelopen weken is de temperatuur hier gestegen tot tropische waarden. Tot aan gisteren oplopend tot 37 graden en nu weer terug naar 18.  Maar nog steeds waar sommigen in Nederland jaloers op zullen zijn. Inmiddels gaan we hier onze vijfde week in en hebben we weer veel gezien van het land en natuurlijk ook van de Ham community.

bullieVlak voor ons tripje naar Sidney van hier zo’n 800 km hebben we een dual band magneetvoet antennetje gehaald bij onze huisleverancier en tijdens het rijden (met de Honda Civic Automaat in dit geval, die wat comfortabeler gaat dan de dikke Jeep en ook wat zuiniger is hi). Onderweg oa. Gewerkt met VK2COW Dimitris en VK2PET Pete uit de buurt van Canberra.

 

Een heel weekend in Sydney rondgekeken en op Bulli beach in de ruige Pacific gezwommen. Op zaterdag ochtend  gaan we even naar een lokale markt waar ik tot mijn verbazing nieuw in doos een Baofeng UV5R aantref. Ik bied de man omgerekend 20 Euro en heb daarna mijn eigen special Australië portootje. Het laat zich zelfs aanzien dat Keith onze trainee amateur  deze porto (met alle extra features) meer kan waarderen dan op zijn eigen FT60. Maar ik laat het horen dat er zeker een kwaliteitsverschil is op de gebieden waarvoor de portofoon bedoeld is. Als we weer terug zijn in Melbourne zij we regelmatig QRV op de repeaters en horen we bijna elke dag  VK3FAUS de dertienjarige Angelina die samen met haar ‘big’ brother van 11 sinds oktober een Foundation License heeft.

De regie op de repeaters is goed vooral omdat er veel zijn heeft elk zijn eigen CTSS codering wat wel wat extra werk is om het uit te zoeken en in te stellen. Maar inmiddels zitten er 10 repeaters in Memory compleet met de juiste instellingen.

Op donderdag ochtend gaan we naar de EMDRC clubmeeting die zo te zien vooral voor de senioren bedoeld is wij zijn er erg welkom. Het is een gezellige boel en de amateurs zo’n stuk of 15 lunchen (uiteraard take away) met zijn allen. Zij nemen uitgebreid de tijd om ons de clubstation shack (Call : VK3ER) te laten zien en zijn trots op de nieuwe IC7300 die zij recentelijk aangeschaft hebben.

Ik tref ook nog een serie seinsleutels gemonteerd op een plank aan en vraag mij af wat daarvan de clue is. Na een tijdje durf ik het te vragen maar het blijkt dat ook  niemand dat weet. Wanneer er ideeën zijn hoor ik het graag.

Het blijkt trouwens dat we ongemerkt via de ATV camera over de ATV repeater live zijn ! (Voor Rob PA3CDX, je zit 12500 km te ver hi)

 

 

 

Voordat we weer naar huis gaan neem ik nog even snel een foto van de spreuk die op het toilet hangt en wellicht ook iets voor onze kleine kamertje in de Bunker is hi ! 

 

Ook voor gebruikers van de radio shack is er een duidelijke instructie.

 

Ik hoop dat jullie allemaal leuke amateur spulletjes krijgen/hebben gekregen van Sinterklaas, komende week donderdag ochtend kijk ik op 20m (14.250 MHz) vanuit het clubstation VK3ER naar jullie uit.

Dit was het weer even vanuit Australië, voor de Kerst te verwachten verslag Deel III.

73 Jan PA7X (Tot 17 dec VK3/PA7X)

Reacties zijn gesloten.