Alan RMD1200 Packet modem op de USB

Wie kent hem niet?……Het oldschool Alan RMD1200 packet radio modem op basis van de TMC3105?? Vergane glorie…..? Yeah right…echt niet. Via het packet circuit (anno 2020 is dat dus Facebook) kwam ik een leuk projectje tegen waarbij het RMD1200 modem uitgebreid kan worden met een USB poort, hierdoor kan dit modem gewoon weer onder de huidige Windows versies gebruikt worden, en het mooie is dat de RS232 poort (com1) die erop zit ook gewoon bruikbaar blijft..dusssss, Ruud ging weer aan de knutsel.

 

Uiteraard kan zo’n knutsel niet beginnen zonder dat we de zaak eerst lekker open schroeven en de boel grondig nalopen. Ik zag dat de bekabeling naar de TRX niet echt lekker meer zat dus die heb ik gelijk vervangen en de draad kleuren netjes gedocumenteerd. Dan is het straks ook makkelijker om het modem correct aan een trx te hangen middels de juiste connector.

 

 

En hier is de knutsel dan……Voor deze knutsel heeft u een Arduino Pro Micro board met ATmega32U4 nodig. Let op dat het een 5V 16MHz versie is.
Hij word aan een stukje gaatjes print gesoldeerd en die komt dan weer met boutjes en moertjes aan de achterplaat van de behuizing van de RMD1200, ik had hier de bedrading al gesoldeerd maar had dit beter na de montage werkzaamheden aan de behuizing kunnen doen, dat had wat minder gepriegel gegeven.

 

Hier is het schema te zien met de Arduino Pro Micro en de diverse aansluitingen..Straks volgen de foto’s waar hij weer gereed is….

 

 

 

Bedrading aangesloten ….

 

 

 

 

Ook aan de onderzijde…

 

 

 

 

En de zaak werkt, “ON” brand netjes, “TXD” brand omdat de pro micro nog niet van firmware is voorzien. dat moet nog even goed uitgezocht worden omdat ik daar totaal geen ervaring mee heb.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.