Audio Modificatie FT-7800R (met dank aan AP2RF/Riffad)

Vrij vertaald door Ruud/PD0RH

De FT-7800R is een goede mobiele zendontvanger voor de 2m en 70cm band, echter het audio uit de ingebouwde speaker is wat zwak en schel, met andere woorden, teveel hoog en te weinig laag. Hier is een modificatie voor die op 2 manieren uitgevoerd kan worden. Eentje voor beginners en eentje voor gevorderden in het solderen.

Voor de gevorderde knutselaar:

Verwijder het deksel van de set, let hierbij op dat u de speaker draden de ruimte geeft, u kunt ook het speaker stekkertje even loshalen, dat geeft wat werkruimte. Kijk op de print waar C1211 (220uf) zit, als u op de foto klikt opent deze zich in een groter formaat en is C1211 rood omcirkeld. Soldeer C1211 (220uf) er uit en vervang deze door een exemplaar van 470uf, let hierbij op de polariteit. Controleer alle werkzaamheden nog een keer voordat u de set weer dicht maakt.

 

Voor de beginnende knutselaar:

Verwijder het deksel en knip de rode speaker draad door, of haal de rode draad uit het stekkertje. Vind PIN4 van ICQ1035 (LA4425), soldeer hier de + poot van de  470UF C aan vast. De – poot gaat naar de rode draad die naar de speaker loopt. Zie voor details de foto. Wikkel isolatie tape om de verbinding tussen de rode speakerdraad en de – poot van de 470UF C, u kunt hier natuurlijk ook krimpkous voor gebruiken. Controleer alle werkzaamheden voordat u de set weer dicht maakt. Deze modificatie werkt alleen voor de interne speaker en niet voor de externe speaker.

 

 

Reacties zijn gesloten.