Jota/Joti 2017 “De Cross”

Door Mario PD2MV

Gistermiddag en avond mee geweest met het mobiele team van de Jota Cross 2017. Ik was mee als zendamateur met de Scouting Jutters Willemsoord. Om 2 uur s’middags in de auto richting Heilo waar het mobiele team zich moest melden.

Om 15:15uur was de opening en kreeg de groep de 1e opdracht. Ik als zendamateur kreeg ook een opdracht en die loog er niet om. Aan het eind van de opdrachten moest een replica worden ingeleverd van onderstaand printje. Dit moest dus onderweg gebeuren want we moesten ook met zijn vijven overal de opdrachten doen. Voordat ik ook maar dacht dit wordt nog wat kwam er redding vanuit het team. Robert en ik begonnen meteen te solderen en voor dat we vertrokken met de bus waren de componenten al op de print gesoldeerd. Robert heeft onderweg alle verbinding gesoldeerd en vlak voor het einde bleek dat de print het wel deed maar dat de ledjes niet in de goeie volgorde draaiden. Robert heeft dit nog opgelost en aan het eind van de avond konden we keurig op tijd een werkend kroontje met looplicht inleveren. Doordat Robert mij veel uit handen had genomen heb ik mee kunnen doen aan alle andere opdrachten. Ik vergeet nog te vermelden dat ik als “buitenstaander” meteen heel leuk werd opgenomen in het team. Wat een leuke middag/avond heb ik beleefd. Ik wist niet wat ik moest verwachten maar wat heb ik een lol beleefd.

Tussen de verschillende opdrachten kregen we ook nog opdrachten die onderweg van de ene naar de andere opdracht moest worden gedaan.

Ooit drie mensen achter in een rijdende auto tegelijk:
1) een beeldje van Jantje Beton zien kleien
2) een rebus op zien lossen
3) een print zien solderen.
Nou, ik heb het meegemaakt!!!
Samen met het thuisteam zijn we 6e geworden van de 13 teams die meededen.
Als ik volgens jaar weer wordt gevraagd weet ik al wat mijn antwoord is…..
Natuurlijk wil ik weer mee!!

Reacties zijn gesloten.