Friese 11 steden contest 2020

Ook ik (PD2MV) heb meegedaan met de Friese elfsteden contest 2020.

Vanaf haven “de Oude Zeug” nabij Kreileroord en Den Oever. Met minimale middelen toch een leuke contest gedraaid. Helaas bleek dat ik met mijn Icom ID-5100E , welke ik standaard in mijn auto heb geen maximale TX kon maken op de X-30 antenne. De reden is mij nog niet duidelijk dus dat vraagt nog wat nadere aandacht. De XYL was mee en hielp mij met het bijhouden van het Log en daarnaast hadden we een tas vol lekkernijen mee. Om 10.00uur van huis vertrokken om onszelf te installeren op “De Oude Zeug”. Bij aankomst bleek dat het plekje wat ik voor ogen had om te gaan staan reeds bezet was door PE0JXA. Daarop een plekje gezocht aan de andere kant van de haven zodat we elkaar niet tot last zouden zijn. We stonden uiteindelijk toch bovenop de dijk met een aluminium opsteekmastje van 6 meter met daarop een X-30 antenne. Om 11.00uur ving de contest aan en was het een gekkenhuis van call-signs die elkaar probeerden te bereiken. Om 11.01 had ik de eerste verbinding met  (hoe leuk !!!) PA7X namens PA1VW in Workum. Gelukkig ging het na een kwartier allemaal wat georganiseerder en kon ik leuk wat verbindingen loggen. Om 14.00uur de boel ingepakt en onszelf getrakteerd op een lekkerbekje in de haven van Den Oever. Volgend jaar als het half kan zeker weer van de partij!

PD2MV / Mario (& XYL Carla)

 


Pappa  Alfa 1 Victor Wiskey met CQ friesche elfsteden contest.

Na het reeds eerder opstellen van het draaiboek voor de Friese 11 steden contest op 22 November 2020 (klik hier voor draaiboek) hebben de deelnemers elkaar rond 09:00 uur bij Den Oever getroffen (en nog even een boom opgezet of dit nou wel of niet een parkeerplaats is en of we onder een viaduct zijn door gekomen, bedankt hè Ruud?!). Helaas heeft Marlene PA11314 wegens een invaldienst bij de Omring op het laatste moment  verstek moeten laten gaan. Rond 10 uur bereiken we Workum, aangezien we op dezelfde locatie (WEL een parkeerterrein achter de plaatselijke Action) als vorig jaar willen gaan staan is het niet moeilijk te vinden. We beginnen de spullen op te tuigen en een ieder doet zijn ding. We hebben besloten dit jaar onder de call PA1VW te draaien (VW Contestgroep, toekomstige  sponsoring door Volkswagen-PON groep??? Waarschijnlijk niet zolang het Peugot, Hyundai en Citroen is hi!) .

Na het uitdelen van de rantsoenen (cooked by PA7X) en een bak koffie gaan we starten met de contest. Ruud PD0RH en Jan PA7X als operators van PA1VW op 2 meter en Gert PA1VW samen met Marcel  PA9684 op 80 meter.

De FD4 doet het zoals verwacht weer prima en Gert is enthousiast dat er geen tuner voor nodig is. Daarom is deze antenne ook in het private assortiment van PD0RH en PA7X opgenomen, voor radio feesten en partijen waarbij de spullen goed moeten werken hi.

Het station van Ruud en Jan staan een FD4 lengte uit elkaar waarbij Ruud over een X30 vertical beschikt en Jan over een 10 elements 2 meter Yagi Verical beschikt, er is afgesproken dat we steeds kijken wat het beste lukt. Tussen Ruud en Jan een onderlinge verbinding op 433.350, althans dat was het plan maar Gert en Marcel kwalificeerde het 2 meter team  al snel als voorbij rennende kippen, zo jammer! De eerste verbinding is met Mario PD0MV die overzees staat opgesteld bij Kreileroord.

Ook hebben we tweemaal een PR rondje aan toekijkers kunnen geven om uit te leggen waar deze West-Friese overlopers nou eigenlijk mee bezig waren, het werd nieuwsgierig en enthousiast ontvangen.

Aardig wat stations gewerkt  en andere deelnemers aan één van de benodigde elf steden geholpen. Rond half twee lopen de mogelijkheden terug, wordt het meer dubbel en gaan we langzaam opbreken, totdat we door Danny PA2SNK geappt worden dat een collega amateur uit Sneek van hem nog een puntje en multyplier nodig heeft, dus dan maar even weer wat aansluiten. Om 15:10 nog een broodje en voor de rokers (ook zij die gestopt zijn met roken) nog even een pafke en we crossen weer naar huis. Marcel gaat de logs invoeren en zorgen dat deze voor 5 december op de juiste plaats komen.

Het was een leuke contest, hopelijk kunnen we volgend jaar met nog veel meer deelnemers weer naar Workum (want dat is inmiddels onze stad!) tegen die tijd zal Corona problematiek toch wel opgelost zijn.

73 van Team Workum (Jan PA7X, Marcel PA9684, Gert PA1VW en Ruud PD0RH)

 

 

Reacties zijn gesloten.