Verslag FoxOring vossenjacht

80m FoxOring Dijkgatsbos 05-02-2016

Door Maarten PD1MZ

Na meerdere malen uitgenodigd te zijn door Cees Rens PD2HFE voor deelname aan de diverse vossenjachten is het er eindelijk een keer van gekomen, op zondag 5 februari heb ik samen met Peter Godlieb PA3CPI meegedaan aan de FoxOring op 80m in het Dijkgatsbos.

FoxOring is een vossenjacht waarbij je van te voren een kaart krijgt met daarop cirkels waar de zenders zich ongeveer bevinden, je kan zelf een peilontvanger mee nemen of er 1 lenen. Je loopt met de kaart in de hand naar de plek die aangegeven is en gaat daar zoeken naar de zenders met behulp van de peilontvanger, bij de zender hangt een tangetje om je kaart af te stempelen, de telefoon kan je beter in de auto laten want die kan nogal wat storen kwamen we achter.

De mogelijk bij deze vossenjacht was om er vijf te doen of 10, omdat het voor allebei de eerste keer was hebben we er vijf gedaan maar een volgende keer gaan we voor de 10, de afstand was grofweg geschat vijf kilometer en onze tijd was net iets meer dan een uur.

 

Je kan zo fanatiek meedoen als je zelf wilt, wij hebben gewandeld maar er waren ook deelnemers die ons in hardloopoutfit voorbij kwamen gerend. We zijn naderhand nog een bakje koffie wezen doen in de zingende wielen en al met al was het een erg leuke invulling van de zondagmiddag, lijkt het je ook leuk om een keer deel te nemen? Hou dan de kalender op www.pi4adh.nl in de gaten!

http://ardf.veron.nl/results/2017/170205_Dijkgatbos_80m-70cm.htm voor de uitslag.

Reacties zijn gesloten.