Nieuwe antenne in de mast

Afgelopen weekenden is er hard gewerkt om de aangeschafte 3BMOX antenne in elkaar te zetten en op te hangen in de mast.  Het streven was om er tijdens de PACC contest gebruik van te kunnen maken. En dat is gelukt! Het was een heel gepuzzel om alle elementdelen op de juiste plek te krijgen, te meer omdat achteraf bleek dat er een tweetal elementen niet de juiste lengte hadden. De te lange was niet zo erg, maar de te korte wel. Gelukkig was er bij de bouwmarkt een pijpje te bemachtigen om het probleem op te lossen. Op de grond is de samengebouwde uit 7 elementen bestaande hark een lel van een ding. Eenmaal in de lucht bleek het allemaal wel weer mee te vallen. De directe noodzaak om de mast te verplaatsen naar de voorzijde van ons honk is vervallen, daar hij toch in de rondte kan draaien zonder de VHF/UHF mast te raken. Dat verplaatsen moet later eens als het weer mooi weer is.. Toen hij eenmaal hing hebben we nog even snel gekeken wat de prestaties waren. We merkten al snel dat sommige stations een aantal S punten sterker doorkwamen dan op de vertical welke tot nog toe de beste resultaten gaf van al onze antennes. Dat belooft dus wat.  Helaas werkte de analyser van Rob niet met zijn mobieltje. We besloten om eerst weer naar huis te gaan zodat de het thuisfront ons ook nog even zag tijdens onze vrije tijd.  Zondagochtend zijn we toch nog weer even gaan meten, nu met de analyzer gekoppeld aan een tablet. De resultaten waren goed, op zowel 20, 15 en 10 meter bleek de antenne goed te dippen, ware het overal net iets te hoog in de band. Dat is echter voor nu geen probleem. Daarna de set weer aangekoppeld. Op 15 meter met Namibië gewerkt en op 2 meter even later met Australië. Yesss!  Ben benieuwd wat de resultaten zullen worden met de PACC.

Ik wil Rob, Marcel, Louis en Richard bedanken voor het klaren van deze klus!
Dat we maar veel DX mogen draaien met onze nieuwe aanwinst.
Peter Godlieb.

 

Reacties zijn gesloten.