Radiomarkt in Capetown

Met reeds enig voorwerk in Nederand gedaan om te kijken of er tijdens mijn verblijf in Capetown, Zuid Afrika (27 feb – 16 maart) de mogelijkheid bestond om wat radioactiviteiten in clubverband te bezoeken kwam ik al snel terecht op de website van de Capetown Radioclub.

Helaas hebben zij de clubavond op de vierde zaterdag van de maand en dat ging dus niet lukken. Gelukkig viel mijn oog ook op de jaarlijkse radiomarkt die altijd op de eerste zaterdag in maart is. Dus 7 maart en alles in voorbereiding want zelfs met de navigatie op de iPhone is het rijden in en rond Capetown aan de voor ons verkeerde kant van de weg niet eenvoudig.

In een QSO met ZS1TAF Mike via de lokale repeater hier 4,5 km vandaan kwam ik er gelukkig achter dat de markt pas om 12 uur begon anders had ik daar waarschijnlijk al om 9 uur op de stoep gestaan! Met Marlene PA11314 als de chauffeur en ik als navigator vertrekken we rond 11:30 en zijn precies om 12 uur ter plaatse. Het is dan al een gezellige drukte. Eerst even een call sticker halen en dan de markt over en bijna overal wel een eyeball qso’tje.

Het clubhuis is niet al te groot maar staat op het sportpark daar op een goede vrije locatie. De antenne en mast zagen er ook goed uit en zeker genoeg om vanaf hier met PA te kunnen werken. Vanwege de markt was alle apparatuur veilig opgeborgen je weet tenslotte maar nooit. Ook een praatje met Rob ZS1SA de voorzitter van de club gemaakt en hem verteld over VRZA Helderland.

Rob is vroeger veel in Nederland geweest (Bussum/Hilversum omgeving) waar zijn vroegere XYL (sk) vandaan kwam. Het was erg leuk en vooral niet te vergeten het beste product op de markt was de boerewors (spelling goed) van de barbecue. Eigenlijk niets gekocht want meeste spullen een beetje moeilijk mee te nemen. Al met al een goede dagbesteding bij een temperatuur van ongeveer 32 graden.

 

Dit was het weer even vanuit een zonnig Capetown, 73 Jan PA7X

 

Reacties zijn gesloten.